Basisscholen open, aan de slag met de eindmusical!

Wat fijn, de eerste versoepeling van de Corona maatregelen is in zicht. De basisscholen mogen weer gaan opstarten. Nog een paar maanden van school genieten voordat de zomervakantie alweer voor de deur staat. En dat bekend: Eindmusicals! Of niet?

Ik heb zelf hele leuke herinneringen aan de eindmusical die wij in groep 8 van de basisschool deden. Voor mijn gevoel hebben wij er maanden tijd in gestoken. En ik heb er toen enorm naartoe geleefd. Voorafgaande jaren keek ik naar de grote kinderen van groep 8, die met veel plezier hun eindmusical opvoerden. Maar hoe moet dat dit jaar? Ik kan me niet voorstellen dat deze musicals in de traditionele vorm zullen doorgaan dit jaar. Maar, er zijn alternatieven! 

Gisteren sprak ik collega video maker John Heijdema van Qmedia. Hij vertelde over de musicals die dit jaar in een andere vorm door kunnen gaan. Met behulp van videoregistraties. Denk aan een uitvoering voor een lege zaal die live uitgezonden wordt via een online streaming dienst. Of een registratie die verspreid kan worden om later naar terug te kijken. Een combinatie is uiteraard ook een oplossing.

Ik ben benieuwd hoe scholen dit gaan oppakken. Kunnen de musicals dit jaar doorgang vinden in deze bijzondere tijd? Is het fysiek mogelijk? En in welke vorm ga je de eindmusical presenteren aan ouders, ooms, tante’s en opa en oma?

Hebben jullie ervaringen of inzichten in hoe scholen de jaarlijkse eindmusical dit jaar opvoeren? Deel het in een reactie! Aan alle leraren en leerlingen succes en veel plezier bij het opstarten!